BENVENUTI ALL’IMPERO ROMANO

Om heerlijk te genieten van de traditionele en originele Italiaanse keuken in Amsterdam, bent u bij Ristorante Impero Romano Amsterdam aan het juiste adres! Laat u meeslepen door de mediterrane sferen en proef het echte Italië in ons restaurant. Een ruime selectie van overheerlijke gerechten en wijnen gecombineerd met Italiaanse gastvrijheid en service, dat is waar Impero Romano voor staat.

Aperitivo Bar

Buiten het restaurant om heeft Impero Romano Amsterdam een ‘aperitivo bar’ gedeelte waar de lekkerste cocktail geserveerd worden. Het concept van een  aperitivo bar is dat de borrels geserveerd worden in combinatie met Italiaanse hapjes. Een echte Italiaanse aperitivo is dus nooit compleet zonder de lekkerste Italiaanse bites. Kom dus langs om heerlijk te borrelen en vooral lekker te genieten!

RESERVEREN

Impero Romano Amsterdam is 7 dagen per week geopend voor lunch en diner.

Wilt u online reserveren bij Impero Romano Amsterdam? Vul het formulier in en binnen 24 uur ontvangt u een bevestigings-mail. Wilt u reserveren vandaag, morgen of voor méér dan 8 personen?

Bel naar 020 752 7444
of mail naar amsterdam@imperoromano.nl.

MENU

-MENU DI NATALE-


 ANTIPASTO NATALIZIO

Palet van hazenpaté, Burrata en

Italiaanse delicatesse van wild

-of-

TRITTICO DI MARE

Trio van tonijncarpaccio, Oosterschelde oester en gepaneerde gamba

-of-

FANTASIA VEGETARIANA

Parmigiana en Burrata met een basilicum pesto


RAVIOLI DELLA COMETA

Ravioli Nerone gevuld met zeebaars en sinaasappelrasp op een bedje van

doperwtencrème

-of-

TAGLIATELLE INVERNALI

Tagliatelle met een ragu van fazant

-of-

VELLUTATA DI ZUCCA

Crème van pompoen en ricotta


SGROPPINO SICILIANO
Verfrissende Spoom van citroen, sinaasappel, wodka, Limoncello en Prosecco


CERVO ADDOBBATO

Hertenfilet met een delicate rode wijnsaus

-of-

ROMBO DELLA VIGILIA

Tarbotfilet in een romige bisque-saus

-of-

RAVIOLI DI NATALE

Ravioli gevuld met bospaddenstoelen en mascarpone in een saus van taleggio


FANTASIA DI DOLCI

Panettone en Pandoro met een crème van Zabaione en Parfait van Pistache en Chocola

€72,50

-A LA CARTE-


Antipasto Imperiale                       € 19

Hazenpaté met een saus van rode vruchten,  burrata, Culatello en tonijncarpaccio

Bis di Mare                                          € 18

Carpaccio van Octopus, salade van venkel met sinaasappel en gerookte zalm op toast


Vellutata di Zucca                              € 14

Crème van pompoen en ricotta

Brodo di Tacchino al Cerfoglio     € 14

Bouillon suprême van kalkoen en kervel


Gnocchi al Ginghiale                        € 18

Huisgemaakte Gnocchi met een ragu van wild zwijn 

Ravioli ai Funghi                                € 19

Ravioli gevuld met bospaddenstoelen en mascarpone in een saus van Taleggio

Vongole, Gamba’s e Zucchine       € 20

Verse Paccheri pasta met courgette, verse Venusschelpen en gamba’s


Filetto al Pepe Verde                        € 30

Gebakken ossenhaas met een groene pepersaus              

Filetto di Cervo con Porcini           € 30

Gebakken hertenfilet met een decoratie van Porcini

Costolette d’Agnello                          € 28

Lamskoteletten met een reductie van rode wijn


Rombo ai Crostacei                            € 28

Tarbot in een saus van schaaldieren

Gamberoni Gratinati                         € 29

Gamba’s in een korst van Italiaanse kruiden


Merry per Sempre                              € 12

Panettone en Pandoro met een crème van Zabaione en citroen saus

Fantasia di Dolci                                  € 9

Parfait van Pistache en Chocolade

Tiramisu al Cafe                                  € 9

Huisgemaakte ‘Savoiardi’ taart

Sgroppino Siciliano                            € 10

Verfrissende Spoom van citroen, sinaasappel, wodka, Limoncello en Prosecco

  • Lunch Platter & huisgemaakt dessert & koffie of thee naar keuze  – €15,00
  • Keuze uit antipasto, salade of pasta & huisgemaakt dessert & koffie of thee naar keuze – €20,00

Dagelijks van 12:00 tot 17:00

Wij serveren dagelijks een verrassingsmenu buiten de kaart om, hieronder vindt u de verschillende mogelijkheden en prijzen:

 

  • Drie-gangenmenu – €35,00
  • Vier-gangenmenu – €40,00
  • Vijf-gangenmenu – €45,00

 

Met beschikking over de juiste ingrediënten vervullen wij graag al uw wensen
With the right ingredients in stock, we would love to fulfill your every wish

 

Indien gewenst beschikken wij over een allergenen kaart
If needed we can provide a list of allergens

 

Vegetarische gerechten (mini broccoli logo)
Suitable for vegetarians

  • OLIVE – €4,00
    Olives
  • BRUSCHETTA – €4,00
    Grilled bread with pomodorini
  • SAN DANIELE – €8,00
    Thin cut San Daniele ham
  • MISTI – €10,00
    Cold cuts, olives, Italian cheese and grilled vegetables

All @ €8 (Small portions)

  • CAPRESE
    Mozzarella di Bufala met pomodori, basilicum en pesto
  • CARPACCIO CIPRIANI
    Carpaccio of beef tenderloin served with scales of Parmigiano and fresh rocket
  • INSALATA ZUCCHINE e MENTA
    Salad with marinated zucchini, Parmigiano, pine nuts, fresh mint and orange
  • NOCI, CAPRINO & PERE
    Salad with walnuts, goat cheese and pear
  • TAGLIOLINI AL PARMEGIANO
    Fresh tagliolini pasta with butter and sage served in the big Parmesan cheese
  • PACCHERI AL BRANZINO
    With seabass in a fresh pomodorini sauce
  • TAGLIATELLE ALLA SALSICCIA
    Home made tagliatelle in a white wine sauce with salsiccia and peperoncini

  • NEGRONI – €10,00
    Tanqueray Gin, Cocchi Vermouth di Torino, Campari
  • NEGRONI SBAGLIATO – €10,00
    Cocchi Vermouth di Torino, Campari, Prosecco
  • CLASSIC SPRITZ – €9,00
    Aperol or Campari, Prosecco, soda
  • AMERICANO€9,00
    Campari, Cinzano Rosso, Soda
  • BELLINI – €9,00
    Peach, Peachtree liquor, Prosecco
  • FABIOLA – €11,00
    Remy Martin, Cinzano Bianco, Grand Marnier
  • BOULEVARDIER – €10,00
    Makers Mark, Carpano Antica Formula Vermouth, Campari

  • TAGLIERI IMPERO – €15,00 Combinatie van diverse Italiaanse voorgerechten
    Grand selection of Italian cured meat and a fish soup   
    2 personen / persons – €25,00
    4 personen / persons – €45,00
  • ANTIPASTO IMPERO – €13,00
    Combinatie van diverse Italiaanse vleeswaren, kazen en gegrilde groenten
    Selection of premium Italian cured meats, cheeses & grilled vegetables
  • BURRATA E SAN DANIELE – €13,00
    Combinatie van Burrata en San Daniele ham
    Combination of Burrata with San Daniele ham
  • CAPRESE E SAN DANIELE – €11,00
    Combinatie van Mozzarella di Bufala en San Daniele ham
    Combination of Mozzarella di Bufala with San Daniele ham
  • BRESAOLA – €11,00
    Combinatie van artisjokken, citroen, parmazaan en dungesneden Bresaola
    Combination of artichokes, lemon, parmesan and thinly sliced Bresaola
  • VITELLO TONNATO – €11,00
    Dungesneden kalfsvlees gevuld met een tonijnsaus /
    Thin sliced veal stuffed with tuna sauce
  • CARPACCIO CIPRIANI – €11,00
    Carpaccio van ossenhaas met Parmigiano Reggiano, pijnboompitten, rucola en ‘Virgin’olijfolie
    Carpaccio of beef tenderloin served with scales of Parmigiano, pine nuts and fresh rocket

  • GAMBERONI & AVOCADO – €15,00
    Salade met gepelde garnalen, avocado en semi-gedroogde cherrytomaatjes /
    Salad with large prawns, avocado and semi-dried cherry tomatoes
  • INSALATA ZUCCHINE e MENTA – €13,00
    Salade met gemarineerde courgette, Parmigiano, pijnboompitten, verse munt en sinaasappel /
    Salad with marinated zucchini, Parmigiano, pine nuts, fresh mint and orange
  • NOCI, CAPRINO & PERE – €14,00
    Salade met walnoten, geitenkaas en peer /
    Salad with walnuts, goat cheese and pear

  • TAGLIOLINI AL PARMIGIANO – €16,00
    Verse tagliolini pasta met boter en salie geserveerd in de grote Parmezaanse kaas
    Fresh tagliolini pasta with butter and sage served in the big Parmesan cheese
    Met verse truffel / with fresh truffle – €19,00
  • SPAGHETTI VONGOLE – €16,00
    Met verse Venusschelpen /
    With fresh Venus shells
  • PACCHERI AL BRANZINO – €16,00
    Met zeebaars in een saus van verse pomodorini en piccalilly
    With sea bass in a fresh pomodorini and piccalilly sauce
  • PAPPARDELLE AL NERO DI SEPPIA – €15,00
    Huisgemaakte pappardelle met coquilles en cherry tomaat
    Home made pappardelle with scallops and cherry tomatoes
  • RAVIOLI GORGONZOLA – €15,00
    Huisgemaakte ricotta en spinazie ravioli met gorgonzola saus en walnoten
    Home made ricotta and spinash ravioli with gorgonzola sauce and walnuts
  • GNOCCHI AL RAGÚ – €16,00
    Huisgemaakte kussentjes van aardappeldeeg in een zachte saus van tomaten en rundvlees/
    Home made dumplings of potato in a delicate sauce of tomatoes and ground beef

  • RISOTTO DEL GIORNO – €16,00
    Risotto van de dag /
    Risotto of the day

  • ANTI PASTI

     

  • ZUPPA DI POMEDORO – 8

Traditionele cremige tomatensoep / Traditional tomato soup

 

  • FUNGHI CARAMELATI – 10

Gecarameliseerde champignons met ui, rucola en crema di balsamico / Caramelized mushrooms with onion, fresh rocket and crema di balsamic

 

  • INSALATA VEGETARIANA – 13

Salade met cherry tomaat, wortel, komkommer, avocado en selderij / A fresh salad with cherry tomato, carrot, cucumber, avocado and celery

 

  • PRIMI

     

  • CARBONNARA CON ZUCCHINE – 15

Spaghetti geserveerd met knoflook, ei courgette en parmazaanse kaas / Spaghetti served with garlic, egg, courgette and parmesan cheese

 

  • PACCHERI DI PUTTANESCA- 15

Paccheri geserveerd met een saus van tomaat, kappertjes en olijven/ Paccheri served with a sauce of tomato, capers en olives

 

  • SECONDI

     

  • PARMIGIANA DI MELENZANE – 15

Lasagne met aubergine, tomatensaus mozzarella en parmigiano uit de oven / Oven bake of eggplant, tomato sauce, mozzarella and parmigiano

 

  • MOZZARELLA ALLA PIZZAOLA – 15

Geroosterd brood met daarop mozzarella in een tomatensaus / Toasted bread with mozzarella in a tomato sauce

  • SALTIMBOCCA – €21,00
    Gebakken kalfsoester met Parmaham en salie /
    Baked veal with Parma ham and sage
  • TAGLIATA DI MANZO – €22,00
    Gegrilde rib-eye (dry-aged) met rucola, geschaafde Parmigiano en balsamico /
    Grilled rib-eye (dry-aged) with rucola, scales of Parmigiano and balsamic vinegar
  • STRACCETTI DI FILETTO AI FUNGHI – €21,00
    Gebakken ossenhaasreepjes met wilde bospaddenstoelen /
    Pan-seared strips of tenderloin steak with wild mushrooms
  • FILETTO AL TARTUFO – €25,00
    Gebakken ossenhaas met verse truffel en een zachte saus van Taleggio
    Pan-seared tenderloin steak with fresh truffle and a delicate sauce of Taleggio

  • ZUPPA DI PESCE – €23,00
    Traditionele Toscaanse vissoep met verse schelpdieren, garnalen en vis van de dag / Traditional Tuscan soup with fresh shellfish, prawns and the fish of the day
  • BRANZINO AL SALE – ONZE SPECIALITEIT / OUR SPECIALTY – €25,00
    Zeebaars in een korst van zeezout /
    Sea bass in a salt crust
  • PESCE DEL GIORNO – €24,00
    Vangst van de dag
    Catch of the day
  • GAMBERONI IMPERO ROMANO – €22,00
    Gebakken grote garnalen bereid met knoflook, witte wijn en cherrytomaatjes
    Baked kingsize prawns prepared with garlic, white wine and cherry tomatoes

All @ €4 per portions

 

  • PATATE AL FORNO
    Aardappels uit de oven /
    Oven baked potatoes
  • PARMIGIANA DI MELANZANE
    Laagjes van aubergine, tomatensaus, mozzarella en Parmigiano uit de oven /
    Oven bake of eggplant, tomato sauce, mozzarella and Parmigiano
  • SPINACI        
    Verse spinazie met olijfolie, knoflook en peperoncini /
    Fresh spinach with olive oil, garlic and peperoncini
  • PEPERONI
    Gemarineerde paprika /
    Marinated bell peppers
  • SCAROLA UVETTA E PINOLI
    Typisch Italiaanse warme salade van andijvie, olijfolie, rozijnen en pijnboompitten
    Typical Italian warm salad of endive, olive oil, raisins and pine nuts

 

  • TIRAMISU CLASSICO – €8,00
    Huisgemaakte ‘savoiardi’ taart /
    Home made ‘savoiardi’ cake
  • PANNA COTTA – €8,00
    Huisgemaakte panna cotta /
    Home made panna cotta
  • SGROPPINO – €9,00
    Met Prosecco en Limoncello of wodka
    With Prosecco and vodka or Limoncello
  • TARTUFO AFFOGATO – €8,00
    Chocolade truffelijs geserveerd in een laag koffie /
    Chocolate truffle ice cream served in a layer of coffee
  • TORTINO DI CIOCCOLATO – €8,00
    Chocolade soufflé /
    Chocolate soufflé
  • SELEZIONE DI FORMAGGI – €9,00
    Een selectie van typische Italiaanse kazen /
    A selection of our finest Italian cheeses

MENU

  • -MENU DI NATALE-

     ANTIPASTO NATALIZIO

    Palet van hazenpaté, Burrata en

    Italiaanse delicatesse van wild

    -of-

    TRITTICO DI MARE

    Trio van tonijncarpaccio, Oosterschelde oester en gepaneerde gamba

    -of-

    FANTASIA VEGETARIANA

    Parmigiana en Burrata met een basilicum pesto


    RAVIOLI DELLA COMETA

    Ravioli Nerone gevuld met zeebaars en sinaasappelrasp op een bedje van

    doperwtencrème

    -of-

    TAGLIATELLE INVERNALI

    Tagliatelle met een ragu van fazant

    -of-

    VELLUTATA DI ZUCCA

    Crème van pompoen en ricotta


    SGROPPINO SICILIANO
    Verfrissende Spoom van citroen, sinaasappel, wodka, Limoncello en Prosecco


    CERVO ADDOBBATO

    Hertenfilet met een delicate rode wijnsaus

    -of-

    ROMBO DELLA VIGILIA

    Tarbotfilet in een romige bisque-saus

    -of-

    RAVIOLI DI NATALE

    Ravioli gevuld met bospaddenstoelen en mascarpone in een saus van taleggio


    FANTASIA DI DOLCI

    Panettone en Pandoro met een crème van Zabaione en Parfait van Pistache en Chocola

    €72,50

  • -A LA CARTE-

    Antipasto Imperiale                       € 19

    Hazenpaté met een saus van rode vruchten,  burrata, Culatello en tonijncarpaccio

    Bis di Mare                                          € 18

    Carpaccio van Octopus, salade van venkel met sinaasappel en gerookte zalm op toast


    Vellutata di Zucca                              € 14

    Crème van pompoen en ricotta

    Brodo di Tacchino al Cerfoglio     € 14

    Bouillon suprême van kalkoen en kervel


    Gnocchi al Ginghiale                        € 18

    Huisgemaakte Gnocchi met een ragu van wild zwijn 

    Ravioli ai Funghi                                € 19

    Ravioli gevuld met bospaddenstoelen en mascarpone in een saus van Taleggio

    Vongole, Gamba’s e Zucchine       € 20

    Verse Paccheri pasta met courgette, verse Venusschelpen en gamba’s


    Filetto al Pepe Verde                        € 30

    Gebakken ossenhaas met een groene pepersaus              

    Filetto di Cervo con Porcini           € 30

    Gebakken hertenfilet met een decoratie van Porcini

    Costolette d’Agnello                          € 28

    Lamskoteletten met een reductie van rode wijn


    Rombo ai Crostacei                            € 28

    Tarbot in een saus van schaaldieren

    Gamberoni Gratinati                         € 29

    Gamba’s in een korst van Italiaanse kruiden


    Merry per Sempre                              € 12

    Panettone en Pandoro met een crème van Zabaione en citroen saus

    Fantasia di Dolci                                  € 9

    Parfait van Pistache en Chocolade

    Tiramisu al Cafe                                  € 9

    Huisgemaakte ‘Savoiardi’ taart

    Sgroppino Siciliano                            € 10

    Verfrissende Spoom van citroen, sinaasappel, wodka, Limoncello en Prosecco

  • Lunch Platter & huisgemaakt dessert & koffie of thee naar keuze  – €15,00
  • Keuze uit antipasto, salade of pasta & huisgemaakt dessert & koffie of thee naar keuze – €20,00

Dagelijks van 12:00 tot 17:00

Wij serveren dagelijks een verrassingsmenu buiten de kaart om, hieronder vindt u de verschillende mogelijkheden en prijzen:

 

  • Drie-gangenmenu – €35,00
  • Vier-gangenmenu – €40,00
  • Vijf-gangenmenu – €45,00

 

Met beschikking over de juiste ingrediënten vervullen wij graag al uw wensen
With the right ingredients in stock, we would love to fulfill your every wish

 

Indien gewenst beschikken wij over een allergenen kaart
If needed we can provide a list of allergens

 

Vegetarische gerechten (mini broccoli logo)
Suitable for vegetarians

  • OLIVE – €4,00
    Olives
  • BRUSCHETTA – €4,00
    Grilled bread with pomodorini
  • SAN DANIELE – €8,00
    Thin cut San Daniele ham
  • MISTI – €10,00
    Cold cuts, olives, Italian cheese and grilled vegetables

All @ €8 (Small portions)

  • CAPRESE
    Mozzarella di Bufala met pomodori, basilicum en pesto
  • CARPACCIO CIPRIANI
    Carpaccio of beef tenderloin served with scales of Parmigiano and fresh rocket
  • INSALATA ZUCCHINE e MENTA
    Salad with marinated zucchini, Parmigiano, pine nuts, fresh mint and orange
  • NOCI, CAPRINO & PERE
    Salad with walnuts, goat cheese and pear
  • TAGLIOLINI AL PARMEGIANO
    Fresh tagliolini pasta with butter and sage served in the big Parmesan cheese
  • PACCHERI AL BRANZINO
    With seabass in a fresh pomodorini sauce
  • PAPPARDELLE AL NERO DI SEPPIA
    Home made black pappardelle with scallops and cherry tomatoes

  • NEGRONI – €10,00
    Tanqueray Gin, Cocchi Vermouth di Torino, Campari
  • NEGRONI SBAGLIATO – €10,00
    Cocchi Vermouth di Torino, Campari, Prosecco
  • CLASSIC SPRITZ – €9,00
    Aperol or Campari, Prosecco, soda
  • AMERICANO€9,00
    Campari, Cinzano Rosso, Soda
  • BELLINI – €9,00
    Peach, Peachtree liquor, Prosecco
  • FABIOLA – €11,00
    Remy Martin, Cinzano Bianco, Grand Marnier
  • BOULEVARDIER – €10,00
    Makers Mark, Carpano Antica Formula Vermouth, Campari

  • TAGLIERI IMPERO €13

Combinatie van diverse Italiaanse voorgerechten
Grand selection of Italian cured meat, cheeses & grilled vegitables    
2 personen / persons – €25,00
4 personen / persons – €40,00

  • BURRATA E SAN DANIELE – €13,00
    Combinatie van Burrata en San Daniele ham
    Combination of Burrata and San Daniele ham
  • CAPRESE E SAN DANIELE – €11,00
    Combinatie van Mozzarella di Bufala en San Daniele ham
    Combination of Mozzarella di Bufala and San Daniele ham
  • BRESAOLA – €11,00
    Combinatie van artisjokken, citroen, parmezaan en dungesneden Bresaola
    Combination of artichokes, lemon, parmesan and thinly sliced Bresaola
  • VITELLO TONNATO – €11,00
    Dungesneden kalfsvlees gevuld met een tonijnsaus /
    Thin sliced veal stuffed with tuna sauce
  • CARPACCIO CIPRIANI – €11,00
    Carpaccio van ossenhaas met Parmigiano Reggiano, pijnboompitten, rucola en ‘Virgin’olijfolie
    Carpaccio of beef tenderloin served with scales of Parmigiano, pine nuts and fresh rocket

  • GAMBERONI & AVOCADO – €15,00
    Salade met gepelde garnalen, avocado en semi-gedroogde cherrytomaatjes /
    Salad with large prawns, avocado and semi-dried cherry tomatoes
  • INSALATA ZUCCHINE e MENTA – €13,00
    Salade met gemarineerde courgette, Parmigiano, pijnboompitten, verse munt en sinaasappel /
    Salad with marinated zucchini, Parmigiano, pine nuts, fresh mint and orange
  • NOCI, CAPRINO & PERE – €14,00
    Salade met walnoten, geitenkaas en peer /
    Salad with walnuts, goat cheese and pear

  • TAGLIOLINI AL PARMIGIANO – €16,00
    Verse tagliolini pasta met boter en salie geserveerd in de grote Parmezaanse kaas
    Fresh tagliolini pasta with butter and sage served in the big Parmesan cheese
    Met verse truffel / with fresh truffle – €19,00
  • SPAGHETTI VONGOLE – €16,00
    Met verse Venusschelpen /
    With fresh Venus shells
  • PACCHERI AL BRANZINO – €16,00
    Met zeebaars in een saus van verse pomodorini en piccalilly
    With sea bass in a fresh pomodorini and piccalilly sauce
  • PAPPARDELLE AL NERO DI SEPPIA – €15,00
    Huisgemaakte zwarte pappardelle met coquilles en cherry tomaat
    Home made black pappardelle with scallops and cherry tomatoes
  • RAVIOLI GORGONZOLA- €15,00
    Huisgemaakte ricotta en spinazie ravioli  met gorgonzola saus en walnoten
    Home made ricotta and spinash ravioli with gorgonzola sauce and walnuts
  • GNOCCHI AL RAGÚ – €16,00
    Huisgemaakte kussentjes van aardappeldeeg in een zachte saus van tomaten,basilicum en rundvlees /
    Home made dumplings of potato in a delicate sauce of tomatoes, basil and ground beef

  • RISOTTO DEL GIORNO – €16,00
    Risotto van de dag /
    Risotto of the day

ANTI PASTI 

  • ZUPPA DI POMEDORO – €8 

Traditionele cremige tomatensoep /

Traditional tomato soup 

  • FUNGHI CARAMELLATI – €10 

Gecarameliseerde champignons met ui, rucola en crema di balsamico / Caramelized mushrooms with onion, fresh rocket and crema di balsamic 

  • INSALATA VEGETARIANA – €13 

Salade met cherry tomaat, wortel, komkommer, avocado en selderij/ A fresh salad with cherry tomato, carrot, cucumber, avocado and celery 

PRIMI 

  • CARBONARA CON ZUCCHINE – €14 

Spaghetti geserveerd met knoflook, ei courgette en parmazaanse kaas / Spaghetti served with garlic, egg, courgette and parmesan cheese 

  • PACCHERI ALLA PUTTANESCA- €15 

Paccheri geserveerd met een saus van tomaat, kappertjes en olijven/ Paccheri served with a sauce of tomato, capers en olives 

SECONDI 

  • PARMIGIANA DI MELENZANE – €15 

Lasagne met aubergine, tomatensaus mozzarella en parmigiano uit de oven / Oven bake of eggplant, tomato sauce, mozzarella and parmigiano 

  • MOZZARELLA ALLA PIZZAIOLA – €14 

Geroosterd brood met daarop mozzarella in een tomatensaus / Toasted bread with mozzarella in a tomato sauce

  • TAGLIATA DI MANZO – €22 Gegrilde rib-eye (dry-aged) met rucola engeschaafde Parmigiano/ Grilled rib-eye (dry-aged) with rucola and scales of Parmigiano
  • STRACCETTI DI FILETTO AI FUNGHI – €21 Gebakken ossenhaasreepjes met wilde bospaddenstoelen /Pan-seared strips of tenderloin steak with wild mushrooms 
  • SALTIMBOCCA – €21 
  • Gebakken kalfsoester met Parmaham en Salie / Baked veal scalopes with Parma ham and sage 
  • FILETTO AL TARTUFO – €25 Gebakken ossenhaas met verse truffel en een zachte saus vanTaleggio / Pan-seared tenderloin steak with fresh truffle and a delicate sauce of Taleggio

  • ZUPPA DI PESCE – €23,00
    Traditionele Toscaanse vissoep met verse schelpdieren, garnalen en vis van de dag / Traditional Tuscan soup with fresh shellfish, prawns and the fish of the day
  • BRANZINO AL SALE – ONZE SPECIALITEIT / OUR SPECIALTY – €25,00
    Zeebaars in een korst van zeezout /
    Sea bass in a salt crust
  • PESCE DEL GIORNO – €24,00
    Vangst van de dag
    Catch of the day
  • GAMBERONI IMPERO ROMANO – €22,00
    Gebakken grote garnalen bereid met knoflook, witte wijn en cherrytomaatjes
    Baked kingsize prawns prepared with garlic, white wine and cherry tomatoes

All @ €4 per portions

 

  • PATATE AL FORNO
    Aardappels uit de oven /
    Oven baked potatoes
  • PARMIGIANA DI MELANZANE
    Laagjes van aubergine, tomatensaus, mozzarella en Parmigiano uit de oven /
    Oven bake of eggplant, tomato sauce, mozzarella and Parmigiano
  • SPINACI        
    Verse spinazie met olijfolie, knoflook en peperoncini /
    Fresh spinach with olive oil, garlic and peperoncini
  • PEPERONI
    Gemarineerde paprika /
    Marinated bell peppers
  • SCAROLA UVETTA E PINOLI
    Typisch Italiaanse warme salade van andijvie, olijfolie, rozijnen en pijnboompitten
    Typical Italian warm salad of endive, olive oil, raisins and pine nuts

 

  • TIRAMISU CLASSICO – €8,00
    Huisgemaakte ‘savoiardi’ taart /
    Home made ‘savoiardi’ cake
  • PANNA COTTA – €8,00
    Huisgemaakte panna cotta /
    Home made panna cotta
  • SGROPPINO – €9,00
    Met Prosecco en Limoncello of wodka
    With Prosecco and vodka or Limoncello
  • TARTUFO AFFOGATO – €8,00
    Chocolade truffelijs geserveerd in een laag koffie /
    Chocolate truffle ice cream served in a layer of coffee
  • TORTINO DI CIOCCOLATO – €8,00
    Chocolade soufflé /
    Chocolate soufflé
  • SELEZIONE DI FORMAGGI – €9,00
    Een selectie van typische Italiaanse kazen /
    A selection of our finest Italian cheeses

GIN & TONIC Masterclasses

Impero Romano Amsterdam biedt geheel verzorgde Gin & Tonic Masterclasses aan! Altijd al willen weten wat het geheim is achter een sublieme G&T? Kom dan met een groep vrienden of collega’s een keertje een Masterclass volgen bij het net geopende Impero Romano Amsterdam! Dit gezellige uitje kan totaal naar eigen wens worden ingevuld.

 

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via 020 752 7444 of amsterdam@imperoromano.nl.

CONTACT

Adresgegevens

Impero Romano Amsterdam

Amsteldijk 25

1074 HS Amsterdam

T 020 752 7444

E amsterdam@imperoromano.nl

Impero Romano Amsterdam is 7 dagen per week geopend voor lunch en diner.

Wilt u online reserveren? Klik op de optie RESERVEREN in het bovenstaande menu en vul het formulier in. Binnen 24 uur ontvangt u een bevestigings-mail.

Wilt u vandaag, morgen of voor méér dan 8 personen reserveren?

Bel naar 020 752 7444
of mail naar amsterdam@imperoromano.nl.

Social

Facebook
Iens
TripAdvisor

Very Italian Pizza

Very Italian Pizza is een initiatief van Impero Romano. Kom langs voor een heerlijke Italiaanse houtoven pizza, verse pasta’s, broodjes, salades en nog veel meer. Bezoek de website via www.veryitalianpizza.nl

    Locaties:

 

  • DEN HAAG (Kettingstraat 13-15)
  • ROTTERDAM (Blaak 31)
  • LEIDEN (Turfmarkt 8)
  • BREDA (Haven 15)

 

Adresgegevens

Impero Romano Amsterdam

Amsteldijk 25

1074 HS Amsterdam

T 020 752 7444

E amsterdam@imperoromano.nl

Impero Romano Amsterdam is 7 dagen in de week geopend voor lunch en diner.

Wilt u online reserveren? Klik op de optie RESERVEREN in het bovenstaande menu en vul het formulier in. Binnen 24 uur ontvangt u een bevestigings-mail.

Wilt u vandaag, morgen of voor méér dan 8 personen reserveren?

Bel naar 020 752 7444
of mail naar amsterdam@imperoromano.nl.

Social

Facebook
Iens
TripAdvisor

Very Italian Pizza

Very Italian Pizza is een initiatief van Impero Romano. Kom langs voor een heerlijke Italiaanse houtoven pizza, verse pasta’s, broodjes, salades en nog veel meer. Bezoek de website via www.veryitalianpizza.nl

    • Locaties:
    •  DEN HAAG (Kettingstraat 13-15)
    • ROTTERDAM (Blaak 31)
    • LEIDEN (Turfmarkt 8)
    • BREDA (Haven 15)

Werken bij Impero Romano?

Impero Romano werkt met een enthousiast team. We streven naar perfectie, gaan graag uitdagingen aan en motiveren medewerkers om mee te denken in de zaak. Behalve hard werken en goed verdienen(!), is plezier hebben én ook uitstralen, heel belangrijk. Verder leren we je de fijne kneepjes van het vak en krijg je de Italiaanse taal, gastronomie en keuken mee. Als jij je hiertoe aangetrokken voelt en bovendien gastvrij bent, er representatief uitziet en je wilt ons team komen versterken (eventueel parttime)! Neem dan snel contact met ons op. Ervaring is een pré maar niet noodzakelijk.

Momenteel kun je bij Impero Romano soliciteren naar de volgende functies:

-Medewerker bar

-Medewerker bediening

-Assistent manager

-Sommelier

-Sous-chef

-Chef de partie

-Garde manger

Stuur je CV met motivatie naar amsterdam@imperoromano.nl